KOSGEB Nedir?
KOSGEB nedir sorusuna verebileceğimiz en güzel cevap: KOSGEB, açılımı Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı olan bir kurumdur ve temel amacı girişimcileri desteklemektir. Hangi sektör olduğu fark etmeksizin girişimcilerin tamamı işe başlamadan önce belirli bir miktar sermayeye ihtiyaç duyar. Bu sermaye çoğu zaman kişinin mevcut birikim seviyesinden yüksektir.
KOSGEB ve benzeri kurumlar ise sermayeye ihtiyacı olan girişimcilerin, yeni kuracakları iş için çeşitli destek paketleri sunuyor. KOSGEB’in genel amacı yeni girişimcileri destekleyerek ülkeye yeni istihdam sağlamak ve işsizliğin önüne geçmektedir. KOSGEB iş planı yapılan destek paketi başvurusunun onaylanma sürecinde büyük önem taşıyor. Hazırlayacağın iş planının bu nedenle tüm detayları ile yapacağın işi anlatması ve eksik bir nokta içermemesi gerekiyor.
KOSGEB’in Başvuru Şartları Nelerdir?
KOSGEB genel olarak küçük ve orta ölçekli tüm girişimcileri desteklemektedir. Ancak kurumdan çeşitli paketler ile yardım alabilmen için öncelikle birkaç şartı yerine getirmen gerekiyor. KOSGEB’e başvuru yapabilmek için öncelikle kişilerin kurum tarafından yürütülen iş kurma eğitimini başarı ile geçmiş olması gerekiyor. Ancak çeşitli üniversiteler tarafından gerçekleştirilen Genç Girişimci Geliştirme Programı ile de KOSGEB’e başvuru yapılabiliyor. Yapılan başvuru öncesinde onaylanan çeşitli KOSGEB iş planı örnekleri inceleyerek, başvurunun onaylanması için neler yapman gerektiği hakkında fikir alabilirsin.
KOSGEB’e yapılan başvuruların; AR-GE projeleri, yeni iş kurma projeleri, işletmeyi geliştirmek için çeşitli ekipman alma talepleri, personel istihdamı ya da firma tanıtımı içermesi gereklidir. KOSGEB’in tüm şartlarını yerine getiriyor olsan da sunacağınız iş planının çeşitli detayları kapsaması gerekiyor. Bu nedenle yapacağın başvuru öncesinde mutlaka bir Experlize uzmanlık sistemi üzerinden KOSGEB danışmanı ile görüşerek projen hakkında profesyonel destek almalısın.
Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBIS)
ETBIS’in e-ticaret için ne anlama geldiğini incelemek için buraya tıkla!
KOSGEB İş Planı Nasıl Hazırlanır?
KOSGEB’e başvuru yapmayı planlayan girişimlerin aklında yer eden ilk sorunların başında KOSGEB’e verilmesi gereken iş planının detayları geliyor. Peki, KOSGEB iş planı nasıl hazırlanır ve hazırlanırken hangi detaylara dikkat edilmesi gerekiyor?
KOSGEB iş planı genel olarak girişimcinin iş kurma sürecinde izleyeceği tüm adımları, yeni işin kapsamını ve hangi sektöre hizmet vereceğini ve iş hedeflerini açıkça belirten evraklardır. Verilen iş planı için internet üzerinde yer alan iş planı örneklerini incelemek, evrakların nasıl hazırlanması gerektiğini bilmiyorsan güzel bir başlangıç olabilir. Ancak, gelişen teknoloji ve imkanlar ile birlikte KOSGEB’in girişimcilerden beklediği şartlarda gelişmeye devam ediyor. Bu nedenle sadece örnek iş planlarının baz alınmaması, bunun yerine KOSGEB iş planı hazırlanırken bir uzmandan destek alınması gerekiyor.
KOSGEB İş Planı Örnekleri
KOSGEB’e vereceğin iş planında yeni kuracağın işin ya da mevcut işin için yapacağın geliştirmelerin detaylı şekilde belirtmen büyük önem taşıyor. KOSGEB proje örnekleri hazırlanması gereken iş planı için büyük ölçüde yardım olacaktır. Ancak teknolojinin her gün gelişmesi, sanayi sektöründe imkanların artmasına ve kullanılan yöntemlerin gelişmesini sağlıyor. Bu nedenle sadece önceki yıllara ait KOSGEB iş planı örnekleri üzerinden yapacağın başvuruların, güncel teknolojiler kullanılmadığı gerekçesi ile reddedilme ihtimali de bulunuyor.
KOSGEB ile ilgili daha fazla yardım ve destek almak için Experlize uzmanlarına başvurabilirsin!
Teşvik ve Yatırım uzmanlarını incelemek için buraya tıkla!
KOSGEB Danışmanlık Hizmetleri
KOSGEB iş planı örnekleri, yapacağın başvuruda dosyanın nasıl hazırlanması gerektiği konusunda yardımcı olacaktır. Ancak başvurunun kabul edilme ihtimalini arttırmak için mutlaka bir KOSGEB danışmanından hizmet alınması gerekiyor. KOSGEB danışmanı ile alacağınız hizmetler sayesinde başvurunuzun kabul edilme ihtimalini arttırabilir, hayalindeki işe çok daha kolay bir şekilde kavuşabilirsin.
KOSGEB başvuruları sırasında hazırlanması gereken evrakların herhangi birinde eksiklik ya da birbiri ile çelişen durumlar görülmesi halinde başvurun reddedilecektir. Hayalindeki işletmeye sahip olmak ve kısa sürede kendi işinin patronu almak için konu üzerine profesyonel destek almanın önemi büyüktür.